Stołówka

 

 

Drodzy Rodzice

Zapraszamy na smaczne obiady stołówki szkolnej. Informacje oraz zapisy pod nr telefonu 512 919 118

Ceny na rok szkolny 2023/24

Zestaw obiadowy 15.00 zł
Drugie danie 14.00 zł
Zupa 5,00zł

Zupa (z dofinansowaniem) – 3zł. –  warunkiem jest złożenie deklaracji  i oddanie do stołówki 

 

Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i dostarczanych na bieżąco produktów od stałych dostawców, z którymi współpracujemy od wielu lat. Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.

Wpłaty za posiłki (do 10-tego dnia każdego miesiąca) można dokonywać wyłącznie przelewem na konto bankowe : PKO BP nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948 z tytułem przelewu zwierającym :

-imię i nazwisko dziecka

-klasa

-za jaki miesiąc jest wpłata

-z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca

Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr.tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu, posiłek można odebrać ze stołówki lub dyżurki szkolnej.

Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracany jest przelew na konto.

Wszystkie dodatkowe informacje :

Katarzyna Raszko

tel. 512 919 118

 

GODZINY WYDAWANIA OBIADÓW:

 

12:30 – 13:45  klasy (I-V)

W budynku Szkoły na ul. Łozowej posiłki wydawane są od godz. 12:00

 

Oferujemy także możliwość korzystania ze stołówki dla osób z zewnątrz.

W razie pytań kontakt z p. Katarzyną Raszko tel. 512 919 118

Ceny obiadów.

Jadłospis

Jadłospis

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE


Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

  ALERGEN WG ROZPORZĄDZENIA PRODUKTY
1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw
8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI brak
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor, np. morele
12 ŁUBINY brak
13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie
14 MIĘCZAKI brak

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco. Informację o alergenach opracowała p. Katarzyna Raszko.

Wszystkie dodatkowe informacje: Katarzyna Raszko: tel. 512 919 118

 

 

Napisz wiadomość

Szkoła Podstawowa nr 84
w Poznaniu

ul.  św. Szczepana  3,
61-465  Poznań

telefon/fax:  61  832  14  24
e-mail:  szkpd84@poczta.onet.pl

Skip to content